Dette er hva «Plan Norge» gjør for å hindre barneekteskap

Over 60.000.000 unge jenter blir giftet bort til eldre menn. Mesteparten av jentene er ikke fullvokst, og har stor risiko for å få sykdommer og bli gravid for tidlig. Barneekteskap blir derfor dødsfarlig for disse jentene, men nå har folk laget kampanjer mot barneekteskap. Bl.a «Plan Norge» har engasjert seg mye i dette. Barneekteskap kan risikere vold og overgrep, avbrutt skolegang, fattigdom, depresjon og uønsket graviditet.

I 2014 ville «Plan Norge» vise hvor forferdelig feil barneekteskap er, ved å «gifte» bort 12 år gamle Thea til en 37 år gammel mann. Folk over hele verden reagerte veldig negativt på dette, og det startet en #stopthewedding kampanje mot bryllupet. Selvfølgelig skulle ikke Thea gifte seg på ekte, men likevel kom det folk og protesterte når hun «giftet» seg. Dette «bryllupet» ble et symbol på at man skal stoppe barneekteskap verden over. Målet med prosjektet var å få flere til å reagere og stoppe barneekteskap. «Plan Norge» har ikke bare hatt prosjektet med 12 år gamle Thea, men de gjør også:

  • Styrker jentene og gir dem kunnskap om rettighetene sine.
  • Mobiliserer familier og lokalsamfunn.
  • Tilrettelegger for jenters, utdanning, helse og sikkerhet.
  • Styrke lovverk og politikk.

 

Barneekteskap skjer bare i Midtøsten, Afrika og Sør-Amerika. Siden barneekteskap er utrolig alvorlig, så er det fler og fler som står imot. Folk over hele jorda arbeider for å stoppe at unge jenter blir giftet bort til eldre menn ufrivillig, men de siste årene har det blitt mye bedre, verden har til og med satt et mål om å stoppe barneekteskap innen 2030! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mediacrew

Mediacrew

13, Nannestad

Vi er 13 elever fra Nannestad Ungdomsskole som legger ut forskjellig hver tredje uke! o_O

Kategorier

Arkiv

hits