Vladimir Putin - Reportasje

 

Vladimir Vladimirovitsj Putin ble født 7.oktober 1952 i St.Petersburg, Russland. Han er 1,70 cm høy. Vladimir er en russisk politiker og kom til makten i Russland i 1999, etter å ha sittet den maksimale tiden som president så tillater grunnloven han å bli statsminister noe han ble i 2008. I 2012 ble Putin valgt til å bli president på nytt. Etter at Putin ble president så har flere amerikanske diplomater og statsvitere beskrevet Russland som en «mafiastat», mens Russere flest ser på Putin som «landets redningsmann».

Den 31.desember 1999 da Boris Jeltsin trakk seg som president oppnådde Putin presidentrollen med umiddelbar virkning.

I Putins første presidentperiode startet han en krig mot Tsjetsjenia også kjent som Den andre Tsjetsjenia-krigen. I 2014 startet Putin også en krig mot Ukraina kjent som Krimkrisen.

Putin har skrevet flere bøker og noen av de heter First Person, Judo, Judo: History, Theory, Practice.

Putin er sønn av Vladimir Spiridonovitsj Putin og Maria Ivanovna Sjelomova, han hadde 2 eldre brødre som begge døde tidlig. Bestefaren hans, Spiridon Ivanovitsj Putin jobbet som kokk på Vladimir lanins datsja. Han jobbet senere som kokk hos Stalin, der fikk Putin ofte komme på besøk og der begynte hans første møte med det politiske Russland.

Den 28. juli 1983 giftet Putin seg med Ljudmila Sjkrebneva som var student ved den spanske delen av det filologiske avdelingen på Universitetet i Leningrad, hun hadde tidligere vært flyvertinne for Aeoroflot. De fikk 2 døtre. Marija Putina (født 28. april 1985) og Jekaterina Putina (født 31. august 1986). I april 2014 skilte Putin og Ljudmila seg.

Laget av Daniel, SamanthaBilderesultat for putin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mediacrew

Mediacrew

13, Nannestad

Vi er 13 elever fra Nannestad Ungdomsskole som legger ut forskjellig hver tredje uke! o_O

Kategorier

Arkiv

hits